تقاطع: “معاون اجتماعی نیروی انتظامی”، از افزایش “تمهیدات” پلیس برای جلوگیری از توزیع مواد مخدر در مدارس و تجمع پسران در اطراف مدارس دخترانه خبر داد.
سردار سعید منتظرالمهدی روز یکشنبه (۱۳ مهر-۵ اکتبر) به خبرگزاری “فارس” گفت که «پلیس امنیت اخلاقی با اضافه کردن گشتها در محدوده مدارس و توجیه مسوولان مدارس و همچنین آموزش به خود دانشآموزان تلاش میکند که از موارد فوق پیشگیری کنند».
وی جلوگیری از این موارد را “نیازمند کار جمعی” دانست و از “پدران و مادران” و “اولیای مدارس” خواست تا با مشارکت در این اقدام، «در کنار گشتهای پلیس که به صورت فعال در صحنه حضور دارند، نقش خود را ایفا کنند».
منتظرالمهدی با تاکید بر تفکیک وظایف “پلیس مبارزه با مواد مخدر” و “پلیس امنیت اخلاقی” افزود که «پلیس اجتماعی نیز در مورد مشکلات اجتماعی با توجیه کردن افراد و همچنین آموزش چهره به چهره تلاش میکند از بروز چنین مواردی پیشگیری کند».
وی همچنین درباره استقرار نیروهای پلیس در اطراف مدارسی که در محورها و خیابانهای فرعی قرار دارند، با اشاره به “حضور فعال یک حوزه نیروی انتظامی” در محدوده هر شهرداری تاکید کرد که نیروهای پلیس «باید مأموریتهایی را که در کل ابلاغ میشود انجام دهند؛ چه در محورهای فرعی باشد و چه در محورهای اصلی».
گفتنی است “مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی” مردادماه گذشته نتایج تحقیقی را در سال تحصیلی ۱۳۸۷-۱۳۸۶ بر روی ۱۴۱ هزار و ۵۵۵ دانشآموز اعلام کرد که بر اساس آن، ۱۰۵ هزار و ۴۶ نفر از این دانشآموزان معادل ۷۴/۳ درصد آنها دارای رابطه «غیر مجاز با جنس مخالف» بودهاند.
همچنین ۲۴ هزار و ۸۸۹ نفر معادل ۱۷/۵ درصد نیز خود را “همجنسگرا” معرفی کرده بودند.
در همین ارتباط، “معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان” نیز روز ۲۱ اردیبهشتماه امسال با اشاره به نتایج حاصل از توزیع هفت هزار پرسشنامه در مدارس در سال گذشته درباره روابط دختر و پسر گفت که ۴۰ درصد از دانشآموزان، رابطه با جنس مخالف را از سن ۱۴ سالگی شروع کردهاند و در این میان، «ارتباط همزمان با چند نفر نیز زیاد شده است».
محمود گلزاری که در هفتمین سمینار “بهداشت روانی دانشجویان” در دانشگاه صنعتی اصفهان سخن میگفت، نتایج این تحقیق را “ناراحتکننده” توصیف کرد و با بیان اینکه نمیخواهد آمار را اعلام کند، هشدار داد که «مسأئل مربوط به رابطه با جنس مخالف باید به مدیران، پدر و مادران آموزش داده شود».
آقای گلزاری، آبانماه سال گذشته نیز اعلام کرده بود که بر اساس تحقیقات صورتگرفته، ۸۰ درصد دختران دبیرستانی در ایران با یک پسر دوست هستند و ممکن است «ارتباط جنسی هم داشته باشند» اما خانوادهها و مسوولان مدارس از این موضوع بیاطلاع هستند.
از سوی دیگر گسترش مصرف مواد مخدر در میان دانشآموزان مدارس نیز موضوعی است که بارها از سوی مقامات ارشد جمهوری اسلامی مورد تایید قرار گرفته است.
در یکی از آخرین اظهارنظرها در این خصوص، عطاالله سلطانی، “رییس کمیته آموزش عالی مجلس شورای اسلامی” روز ۲۱ شهریورماه امسال با تاکید بر اینکه « آمار دقیقی درباره گسترش اعتیاد در مدارس در دست نیست» به “خانه ملت” گفت که اعضای مجلس برای بررسی میزان شیوع اعتیاد، «بازدیدهای میدانی» از مدارس را از سر خواهند گرفت.