
تقاطع: حشمتالله طبرزدی، فعال سیاسی مخالف حکومت ایران که بیش از یک سال گذشته را در مرخصی از زندان به سر میبرد، بعدازظهر روز چهارشنبه (۲۵ دی-۱۵ ژانویه) با هجوم ماموران امنیتی به منزلش، بار دیگر بازداشت شد.
آنگونه که حسین طبرزدی، فرزند آقای طبرزدی به شبکهی تلویزیونی “صدای آمریکا” گفته، سه ماموری که احضاریهی دادستانی تهران را در دست داشتند، ساعت یک بعدازظهر چهارشنبه به زور وارد منزل این فعال سیاسی شدند و وی را با خود بردند.
به گفتهی حسین طبرزدی، این ماموران پیش از ورود به منزل، خود را یکی از همسایگان معرفی کرده و گفته بودند که میخواهند شارژ آپارتمان را دریافت کنند.
خانوادهی حشمت طبرزدی نیز در اطلاعیهای که در این خصوص منتشر کردند نوشتهاند که او ده روز پس از احضار تلفنی برای بازگشت به زندان رجاییشهر، درحالی توسط ماموران دادستانی بار دیگر بازداشت شد که در هنگام ترک منزل اعلام کرد که «در صورت ادامه برخورد اهانتآمیز از جانب ماموران، اعتصاب غذا خواهد کرد و مسوولیت بروز هرگونه بیماری احتمالی برای وی نیز برعهده سیستم امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی خواهد بود».
بر اساس این اطلاعیه، آقای طبرزدی در حال حاضر «از بیماری قند و فشار خون رنج میبرد» و « تحت مراقبت پزشک و رژیم غذایی خاص بوده است».
خانواده طبرزدی در پایان اطلاعیهی خود تاکید کردهاند که «بازداشتهای غیرقانونی» پدرشان را «از طریق مجامع بینالمللی حقوق بشر» پیگیری خواهند کرد و «هیچگاه در قبال برخوردهای شنیع رژیم اسلامی ایران ساکت نخواهند نشست».
“دبیرکل جبههی دموکراتیک ایران” روز ۷ دیماه ۸۸ و یک روز پس از عاشورای خونین تهران بازداشت شد و بعد از حدود یک سال بازداشت موقت، به هشت سال حبس قطعی محکوم گردید. وی در شامگاه دوم دیماه ۹۱، پس از سه سال حبس مداوم، به مرخصی آمد. مرخصی که به گفتهی خانوادهی او “مرخصی سکوت” نام داشت و وی از انجام هرگونه اظهارنظر یا مصاحبهی سیاسی منع شده بود.
با این وجود وی در جریان انتخابات ریاستجمهوری خردادماه امسال و به ویژه پس از انتخاب حسن روحانی به این سمت، سکوت خود را به تدریج شکست و مواضع انتقادی خود را نسبت شرایط سیاسی و اجتماعی حاکم بر ایران ابراز کرد.
او از جمله در نامهای به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوقبشر سازمان ملل، موارد نقض حقوق بشر در ایران را با تاکید بر مذهبی بودن جمهوری اسلامی در ده بند برشمرد.
وی در نامهی دیگری به فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه نیز از موضع این کشور در «مواجهه» با «دولتهای سرکوبگر» تشکر کرد و خواهان آن شد تا در مذاکرات هستهای با جمهوری اسلامی، «حق آزادی، دموکراسی، و داشتن زندگی شرافتمندانه» ایرانیان را «به رسمیت بشناسد» و «از آن دفاع کند».
مجموعهی این فعالیتها باعث شد تا روز پنجم دیماه، با تماس تلفنی جهت سپری کردن ۴ سال باقیمانده از محکومیت هشت سالهاش به زندان رجاییشهر کرج احضار شود. اما او علیرغم تصمیم اولیه برای برگشتن به زندان، در روز ششم دیماه، با انتشار یادداشتی در صفحهی فیسبوک خود اعلام کرد که «بنا به خواست خانواده و به ویژه مادر و همسرش و مشورت دوستان و اگاهان به امور حقوقی، در تصمیم خود تجدیدنظر کرده و به زندان مراجعه نکرده است».
گفتنی است تا لحظهی تنظیم این خبر در ظهر روز پنجشنبه (۲۶ دی)، محل نگهداری کنونی آقای طبرزدی مشخص نیست و باتوجه به نحوهی بازداشت او این احتمال میرود که وی به جای زندان رجاییشهر به یکی از بندهای تحت نظر نهادهای امنیتی منتقل شده باشد.
وی که سابقهی مدیرمسوولی و سردبیری نشریاتی چون «پیام دانشجو»، «هویت خویش» و «گزارش روز» را در کارنامهی خود دارد، در فاصلهی سالهای ۷۸ تا ۸۷ نیز حدود ۷ سال را به طور متناوب در بندهای مختلف امنیتی زندان اوین در بازداشت بوده است.