تقاطع: پیکر “شیدا جاهد” خوانندهی درگذشتهی موسیقی سنتی ایران، در حالی صبح روز چهارشنبه (۱۲ اسفند-۲ مارس) از مقابل بیمارستان “لاله” تهران به سوی قطعه هنرمندان “بهشتزهرا” تشییع شد که همسر وی میگوید مقامات دولتی با برگزاری این مراسم از مقابل “تالار وحدت” و “خانه هنرمندان” مخالفت کردهاند.
“مسعود جاهد” آهنگساز، خواننده و نوازندهی نی در خصوص علت این مخالفت به وبسایت “موسیقی ما” گفته: «شیدا سالها ممنوع از کار بود و همین مساله سبب شد به این روز بیفتد.»
“حمیدرضا نوربخش”، مدیرعامل “خانه موسیقی” نیز با ابراز تاسف از اینکه پیگیریهای این تشکل صنفی برای انجام مراسم تشییع شیدا جاهد از مقابل “تالار وحدت” نتیجه نداد به همین وبسایت میگوید: «مسوولان مربوط به ما گفتند بنا بر صلاحدید مراجع ذیربط محل تشییع از مقابل بیمارستان لاله خواهد بود. آنها به ما به طور مشخص اعلام نکردند که چه کسی یا کسانی این محدودیت را به وجود آوردهاند؛ اما به هر روی متاسفانه این اتفاق رخ نداد.»
“شیدا جاهد” بعد از چند سال مبارزه با بیماری سرطان، شامگاه یکشنبه (۹ اسفند) روی تخت بیمارستان “لاله” تهران درگذشت.
خانم جاهد در سالهای اخیر شماری از ترانهها و تصنیفهای مشهور و قدیمی ایران را با تنظیم تازه بازخوانی کرده بود و هرچند که در بازخوانی این آثار، همسرش، مسعود جاهد نیز با وی همخوانی میکرد اما انتشار یکی از آلبومهایش که در آن صدای وی غالب بود، باعث شد تا “وزارت ارشاد” جمهوری اسلامی این دو را ممنوعالفعالیت کند.
ممنوعیتی که به گفتهی همسر این خواننده «تاثیر بسیار زیادی بر زندگی او گذاشت» و «فشار روحی وحشتناکی بر وی وارد کرد» و در نهایت به بیماریاش منتهی شد.
مسعود جاهد در شرح سالهای ممنوعیت گفته: «ما در یک سکوت مطلق فرو رفتیم. حتی دیگر انگیزهی خلق اثر جدید را نداشتم. مدام هم در تلاش بودیم تا شاید این مساله حل شود؛ این اتفاق اما رخ نداد تا اینکه اولین نشانههای بیماری در شیدا مشخص شد و آن چنان پیشرفت کرد که به وضعیت رسید.»