تقاطع: پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیکهای جهان، در هنگام بازگشت از سفر یک هفتهایاش از برزیل، در کنفرانسی خبری گفت که «هیچ تبعیضی علیه همجنسگرایان نباید اعمال شود» و آنها را «نباید به حاشیه راند».
پاپ ۷۶ ساله آرژانتینی، که روز دوشنبه (۷ مرداد-۲۹ جولای) کنفرانس خبری خود را به مدت ۸۰ دقیقه در هواپیما برگزار کرد، در اظهارنظری بیسابقه درباره موضوع کشیش شدن همجنسگرایان گفت: «اگر کسی همجنسگرا است و خدای خود را میجوید و نیت خیر دارد٬ من که هستم که بخواهم درباره او قضاوت کنم؟»
هرچند که وی بار دیگر بر موضع پیشین واتیکان مبنی بر گناه بودن اعمال و روابط جنسی همجنسگرایان تاکید کرد، اما تاکید او بر اینکه همجنسگرایی گرایشی طبیعی است، با موضع سنتی واتیکان در خصوص همجنسگرایی تفاوتی آشکار دارد. کلیسای کاتولیک، از دیرباز، همجنسگرایی را «اختلال روانی» میخوانده است.
پاپ بندیکت شانزدهم، رهبر پیشین کاتولیکهای جهان در سال ۲۰۰۵ با امضای دستورالعملی به زیرمجموعههای واتیکان، تاکید کرده بود که مردان دارای گرایشهای همجنسگرایی نباید کشیش شوند.
رهبر کنونی کاتولیکهای جهان، در ادامهی کنفرانس خبری روز دوشنبهی خود که مورد توجه رسانههای جهان قرار گرفته، وجود «لابی همجنسگرایان» در درون کلیسای واتیکان را تلویحا تایید کرد٬ اما گفت که تفاوتهایی اساسی میان کشیشهایی که گرایش همجنسگرایانه دارند٬ با «گروههای فشار» حاضر در واتیکان٬ وجود دارد.
او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، خواستار پررنگتر شدن حضور زنان در ساختار کلیسا شد و در عین حال گفت که زنان حق کشیش شدن ندارند.
پاپ فرانسیس، که نخستین پاپ اهل قارهی آمریکا به شمار میرود، در ماه مارس سال جاری، و به دنبال استعفای پاپ بندیکت شانزدهم از مقام خود، به این سمت برگزیده شد. او پس از انتخاب، یک گروه هشت نفره از اسقفها و کاردینالهای برجسته را مامور کرد تا اصلاح ساختار واتیکان را بعد از ۵۰ سال در دستور کار خود قرار دهند. رسوایی آزار و سوءاستفاده جنسی از کودکان، مشکلات مالی و درز اخبار سری کلیسا از جمله مسائلی بود که در دوره پاپ بندیکت شانزدهم برای کلیسای کاتولیک پیش آمد و سرانجام منجر به استعفای او شد.