تقاطع: آنگونه که تارنمای اقتصادآنلاین خبر میدهد، مسعود نیلی، از اقتصاددانان طرفدار بازار آزاد در ایران، در حال تدوین برنامههای کلان حسن روحانی برای عبور از بحران اقتصادی کنونی کشور است. این استاد دانشگاه، مسوولیت تدوین برنامهای را بر عهده گرفته تا دولت آینده با اتکا به آن بتواند به «یکی از اصلیترین نگرانیهای» خود یعنی «کمبود شدید منابع مالی» غلبه کند.
بر اساس این گزارش، آقای نیلی که سابقهی دو دوره معاونت سازمان برنامه و بودجه در دولتهای هاشمی و خاتمی را در کارنامهی خود دارد، در حال حاضر به صورت روزانه در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که حسن روحانی ریاست آن را بر عهده دارد، حاضر میشود و با «فعالان اقتصادی و مدیران اثرگذار» اقتصادی گفتگو میکند.
مسعود نیلی، از جمله منتقدان سیاستهای اقتصادی دولت محمود احمدینژاد بود. او در فروردین ماه سال جاری و نزدیک به دو ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در یک برنامهی زندهی تلویزیونی پربیننده حاضر شد و با ارایهی آمار و ارقام نشان داد که ادعای دولت در ایجاد نزدیک به شش میلیون شغل در فاصلهی سالهای ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ نادرست است و در این مدت تنها ۱۴ هزار شغل در کشور ایجاد شده است.
این اقتصاددان لیبرال، از جمله تدوینکنندگان اولین و سومین برنامهی ۵ سالهی توسعهی کشور است و گفته میشود که گزارش او از وضعیت اقتصادی کشور در جریان جنگ هشت ساله با عراق، یکی از دلایل اصلی متوقف شدن جنگ بوده است. وی همچنین در سال ۱۳۸۲، تدوین سند استراتژی توسعه صنعتی کشور را در زمان وزارت اسحاق جهانگیری در دولت محمد خاتمی بر عهده داشت.
اقتصادآنلاین در پایان گزارش خود خاطرنشان کرده که از محمد طبیبیان، دیگر اقتصاددان طرفدار اقتصاد آزاد نیز که چند سالی است در آمریکا زندگی میکند، برای بازگشت به کشور و کمک به دولت حسن روحانی برای عبور از بحران کنونی دعوت شده است.
عبور از قله شاه کوه مشکلات بزرگترین بحران اقتصادی بی سابقه صد سال اخیر کشور که ریشه در سیاست، صنعت، هنرواجتماع دارد اینبار توسط عضوی از دانشگاه صنعتی شریف و نه علم وصنعت را به فال نیک کرفته و آرزوی توفیق برای آقای دکتر نیلی دارم. هزینه ایستادگی در مقابل غربی های چپاولگر، چبهه عبری جنایتکار و دنیای عربی وابسته به صور کامل پرداخت شده است و در نتیجه نیازی به هیچگونه عقب نشینی نیست و بزودی آنها هستند که به پای میز مذاکره خواهند آمد. دوران ابرقدرتی یک کشور به پایان رسیده است.